nieuws

Cees Jan Faber neemt afscheid als CEO van Faber Audiovisuals: “Het goede moment.”

datum
7 mei 2024
auteur
Faber

Na bijna een kwart eeuw aan het roer te hebben gestaan, vertrekt Cees Jan Faber per 1 juni 2024 als CEO van Faber Audiovisuals. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de audiovisuele branche in Europa en werken er dagelijks ongeveer 200 medewerkers vanuit de verschillende vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk om de meest prestigieuze evenementen te faciliteren met high end audiovisuele oplossingen.

In 2001 nam Cees Jan het familiebedrijf van zijn ouders over, destijds met 4 personeelsleden. Door de jaren heen liet Cees Jan het bedrijf groeien van een regionale speler, tot een marktleider in Europa. Zijn streven is altijd geweest om de opdrachtgever volledig te ontzorgen, door het leveren van de beste kwaliteit, zowel in materialen als in mensen. Die combinatie bleek succesvol. In 2014 verkocht Cees Jan zijn aandelen aan de Amerikaanse NEP Live Events Group. Onder de vleugels van NEP wist Cees Jan het bedrijf elk jaar verder te laten groeien door diverse overnames en organische groei en zette hij het bedrijf Faber als sterk merk in de Europese markt.

De dagelijkse leiding van het bedrijf zal voorlopig worden waargenomen door Johan Akkerman (CFO). Hij zal met ondersteuning van het huidige managementteam de dagelijkse operatie gaan leiden. Cees Jan is er van overtuigd dat zijn team met een zelfde betrokkenheid als voorheen de opdrachtgevers zal bedienen.

Enorm trots

“Onze gezamenlijke reis is iets heel buitengewoons geweest”, zegt Cees Jan. “Ik ben enorm trots op het succes, maar nog meer op de manier waarop we dat als team bereikt hebben. Vanuit een klein bedrijf elk jaar fors te groeien naar de huidige omvang, vraagt veel van een organisatie. Team Faber is van een uitzonderlijk hoog niveau. Een team van harde werkers met een no-nonsense houding; professionals die altijd gaan voor het beste resultaat.

Vanzelfsprekend is het één van de moeilijkste keuzes uit mijn leven om het familiebedrijf en dit fantastische team achter te laten. Toch denk ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Het bedrijf staat er beter voor dan ooit en is strak georganiseerd. Het team kan nu zelfstandig verder richting de toekomst. Ik heb voor mijn gevoel alles er uit gehaald en het voelt daarom als het goede moment om deze stap te zetten en tijd vrij te maken voor andere ambities.

Naast een enorme dankbaarheid richting mijn team, wil ik iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van Faber. In het bijzonder al onze klanten en relaties die de afgelopen 25 jaar hun vertrouwen in ons gesteld hebben. Het was een fantastisch avontuur, dank jullie wel!”

Cees Jan Faber

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.