nieuws

Kwaliteitsbeheer en efficiëntie in ons warehouse

datum
24 juli 2023
auteur
Faber
Pieter en Jeffrey aan het werk in het Warehouse van Faber
Een kijkje achter de schermen bij ons warehouse, waar efficiëntie en kwaliteitsbeheer de sleutelwoorden zijn. We spreken met Jeffrey en Pieter, ieder met een cruciale rol binnen het logistieke proces.

Het warehouse van Faber

Als Supervisor Expedition is Jeffrey verantwoordelijk voor de ontvangst van alle inkomende goederen, terwijl Pieter, als ervaren Supervisor Material Handling, de uitgaande goederenstroom beheert. Ontdek hoe deze teamleden hun ervaring inzetten om het warehouse van Faber soepel te laten draaien.

Pieter kan je vertellen hoe het proces verloopt?

Na verkoop van een project bepalen sales en projectmanagement het benodigde materiaal. Assets controleert de planning, zorgt voor tijdige beschikbaarheid van producten. Ik print en verdeel de bestelbon over afdelingen in het warehouse. Elke afdeling verzamelt de items en zet het bij Expeditie klaar voor verzending.

Jeffrey kan je vertellen welke rol jij hebt binnen het proces?

Zodra Pieter zijn bonnen uitprint, krijg ik inzicht in de aangeboden klussen voor expeditie. Ik beoordeel de omvang van elke taak en stel de planning op in overleg met Pieter en de afdeling Logistics. Bovendien draag ik de verantwoordelijkheid voor retourzendingen. Ik controleer of alles is teruggekomen en zorg ervoor dat alle producten op de juiste plaats worden teruggezet.

Pieter Konst - Supervisor Material Handling bij Faber
Afbeelding links Pieter Konst - Supervisor Material Handling
Jeffrey Houkes - Supervisor Expedition bij Faber
Afbeelding rechts Jeffrey Houkes - Supervisor Expedition

Pieter hoe gaan jullie om met de pieken en dalen in werkdrukte?

Drukte wordt bepaald door verschillende factoren. Soms kost een relatief kleine corporate klus ons meer werk dan een groot outdoor evenement. Bij een outdoor evenement is er misschien meer volume, maar het gaat vaak om dezelfde soort goederen, wat het gemakkelijker maakt om te verzamelen. Op dit moment zien we pieken vooral op maandagen en vrijdagen. We proberen vooruit te plannen door projecten mogelijk een dag eerder te starten of te verlengen. Het kan echter voorkomen dat de apparatuur volgens de systemen direct beschikbaar lijkt, terwijl het nog in de vrachtwagen staat. Soms voeren we direct een ‘crossload’ uit, waarbij producten vanuit de vrachtwagen direct naar een andere klus gaan.”

Jeffrey welke werkzaamheden voeren jullie nog meer uit binnen het warehouse?

In ons warehouse spelen we een cruciale rol in het kwaliteitsbeheer van alle apparatuur. We voeren regelmatige controles uit en zorgen ervoor dat alles netjes en schoon blijft, in nauwe samenwerking met Quality Control. Bovendien streven we ernaar om alle producten te voorzien van een QR-code om het overzicht te behouden. Daarnaast streven we naar uniformiteit in alle verpakkingen. Deze activiteiten dragen bij aan de hoge kwaliteitsnorm die we binnen Faber hanteren.

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.