nieuws

Meet Matt Finke: Creative & Managing Director

datum
10 juli 2023
auteur
Faber
"Wanneer de creatieve en technische aspecten van media worden gecombineerd, ontstaat er een verbeterde ervaring die emotioneel resoneert bij het publiek"
Matt Finke: Creative & Managing Director
Afbeelding links Matt Finke: Creative & Managing Director
Afbeelding rechts 360° 3D Dome Projection Mapping

Vanaf december 2021 maken loop light en n.o.me deel uit van Faber. Matt Finke en Matthias Etz zijn sinds de overname operationeel verantwoordelijk voor beide bedrijven. Maar wie zijn Matt en Matthias en hoe hebben ze de afgelopen 2 jaar ervaren? We vragen het aan Matt Finke.

Hoe heb je je weg gevonden in de wereld van de audiovisuele branche?

In 1994 had ik mijn eerste ontmoeting met een lichtcomputer in een discotheek, hiermee ontdekte ik een nieuwe passie. Het was een uniek moment waarbij ik zag hoe deze tool zowel de mensen op de dansvloer als mezelf beïnvloedde. Ik was toen ongeveer 20 jaar. Het gaf me de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende technieken, de technische aspecten te leren en de carrièremogelijkheden te ontdekken die de wereld van lichtontwerp te bieden heeft. Daar werd ik heel gelukkig van.

In 1994 waren er geen formele opleidingscursussen beschikbaar om in deze industrie te stappen. Het bestond voornamelijk uit autodidacten of mensen die overstapten van aanverwante vakgebieden. Terugkijkend kan ik zeggen dat dit onconventionele pad goed voor me heeft uitgepakt, en ik leef nog steeds mijn droom.

Hoe heb je Matthias van n.o.m.e. leren kennen?

Ik ontmoette hem tijdens een productie. Meteen voelde ik een gedeelde visie: het op de meest effectieve manier benutten van technologie om zowel het design als de prestaties van media te verbeteren. Wanneer de creatieve en technische aspecten van media worden gecombineerd, ontstaat er een verbeterde ervaring die emotioneel resoneert bij het publiek. Bovendien zit er een enorm potentieel in deze samenwerking. Als gevolg daarvan hebben onze vriendschap en zakelijke samenwerking al meer dan 15 jaar standgehouden. Vijf jaar geleden hebben we besloten onze samenwerking officieel als zakelijke partners voort te zetten, waardoor we voldoende tijd hadden om samen te groeien. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de vorming van Team Faber als één geheel.

In december 2021 nam Faber loop light en n.o.me over. Hoe heb je de afgelopen 1,5 jaar ervaren?

Het is een fantastische ervaring om deel uit te maken van een grotere familie. Langzaam groeien we naar elkaar toe en ontdekken we de waarde van teamgenoten die een helpende hand kunnen bieden. Onze mentaliteit en ons gedrag zijn eigenlijk niet veel veranderd na de fusie.

Momenteel ligt onze focus op het beter leren kennen van elkaar en het benutten van onze gezamenlijke sterke punten en diensten. Als onderdeel van Faber hebben we nu toegang tot nieuwe en bredere mogelijkheden om onze diensten te verbeteren. Wij geloven dat we op onze eigen unieke manier een frisse blik kunnen brengen in het team in Nederland. Zonder twijfel genieten we echt van deze ervaring.

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.