nieuws

Interview met Brandon – Supervisor CNC

datum
25 juli 2022
auteur
Faber
Interview met Brandon Supervisor CNC bij Faber

Brandon begon op zijn 17de als freelancer bij de perimeter systemen en is nu acht jaar later de supervisor van de CNC afdeling. Faber trok hem ontzettend aan. Een groeiend bedrijf dat investeert in nieuwe techniek, innovatie, maar vooral haar mensen. Dit beloofde voor hem veel doorgroeimogelijkheden, zelfs meer dan hij van tevoren verwacht had.

Na zijn opleiding Podium-en evenemten techniek ging hij aan de slag als warehouse employee. Vanuit die positie heeft hij langzaam de CNC afdeling opgezet. Dit begon met een kleine CNC frees machine die gebruikt werd om schuim te frezen voor bestaande flight cases. Nu maakt de CNC afdeling voornamelijk verpakkingsmaterialen voor verschillende soorten apparatuur. Niet alleen voor apparatuur dat Faber verhuurt, maar de CNC afdeling maakt ook verpakkingsmaterialen in opdracht van andere bedrijven. De afdeling maakt zelfs decorstukken voor bepaalde projecten.

“De afdeling is ontzettend snel gegroeid. Eerst was ik alleen, toen kwam er een collega bij en kregen we een extra machine. Nu bestaat de afdeling uit vier werknemers en voor grotere opdrachten hebben we extra versterking. De afdeling stond eerst in een ruimte van 3 bij 5 meter en is nu gegroeid naar een werkplaats van 10 bij 40 meter.”

“Als je zelf veel ambities hebt, veel wilt zien van de wereld en deel uit wil maken van de grote producties, dan is Faber zeker het bedrijf voor jou!”
In zijn rol als Supervisor CNC stuurt Brandon de afdeling aan. “De dag begint altijd met een kort overleg zodat iedereen weet wat ze vandaag gaan doen. Daarna ga ik aan de slag met ontwerpen. Soms kan ik direct aan de slag, maar vaak overleggen we eerst met collega’s of externe partijen over hun wensen.”

Om al deze wensen bij elkaar laten komen tot één ontwerp is de grootste uitdaging. “Neem bijvoorbeeld een flightcase; verschillende afdelingen vinden verschillende punten belangrijk in het ontwerp van de kist. Goed beschermd, zo klein en compact mogelijk i.v.m. logistiek of juist een overzichtelijke indeling. De gulden middenweg vinden in het ontwerp is dan ook een grote uitdaging.”

Wat maakt volgens Brandon Faber zo uniek? “Het zijn de mensen die voor Faber werken. Iedereen kan zich flexibel opstellen, dit is ontzettend prettig. Het is daarnaast een hele gezellige groep mensen. De sfeer is altijd goed. Met aantal collega’s werk ik sinds mijn eerste dag samen, dat schept een hechte band.”

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.