nieuws

Nominatie beste leerbedrijf én beste praktijkopleider

datum
18 maart 2022
auteur
Faber
Faber Audiovisuals genomineerd voor beste leerbedrijf én praktijkopleider 2022 in de sector Podium- en Evenementen Techniek.

Faber Audiovisuals genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf én beste praktijkopleider 2022 in de sector Podium- en Evenementen Techniek.

Faber Audiovisuals uit St. Annaparochie is één van de tien genomineerden voor zowel  “beste leerbedrijf” als “ beste praktijkopleider “  voor mbo-studenten in de sector Podium – en Evenementen Techniek. Op vrijdag 18 maart 2022 maakte SBB dat feestelijk bekend in de Faber Academy op het hoofdkantoor van het bedrijf in St. Annaparochie.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Faber Audiovisuals leidt sinds jaar en dag op diverse vakgebieden mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden, waarmee ze met een gedegen bagage de arbeidsmarkt op kunnen. Faber Audiovisuals is blij verrast met de prijs: “Het opleiden van jongeren is een belangrijke pijler binnen ons bedrijf, daarom hebben wij een eigen Academy opgericht, waarin wij intensief samenwerken met het ROC Friese Poort. Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons een echt vak kunnen leren. Naast de meetbare technische skills, is ook werkethos een belangrijk onderdeel van het opleiden. Leren werken, dat doe je niet achter een bureau. Dat doe je in de praktijk. Zeker in ons vakgebied zijn houding en doorzettingsvermogen doorslaggevend om succesvol te zijn, niet iedereen wil elk weekend op een andere werklocatie in Europa zitten. Dat moet een beetje in je bloed zitten. Tijdens de opleiding maken studenten dit leven volop mee en kunnen van daaruit de juiste beslissingen nemen ten aanzien van het vervolg van hun carrière in onze branche. De nominatie is een mooie beloning voor de collega’s van de Faber Academy, die zich dagelijks optimaal inzetten voor het opleiden van nieuwe talenten.  ”

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

 

Klik hier voor meer informatie over The Faber Academy.

Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB:

https://www.s-bb.nl/

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.