nieuws

Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus Amsterdam gaan partnerschap aan

datum
9 mei 2021
auteur
Faber
Ondertekenen partnerschap H20 Esports Campus Amsterdam

Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus Amsterdam gaan partnerschap aan

Faber Audiovisuals en H20 Esports Campus Amsterdam gaan een intensieve samenwerking aan. Beide bedrijven zijn vooruitstrevend en toonaangevend waar het gaat om innovatieve technieken. Met de samenwerking willen ze de slagkracht naar het werken met deze nieuwe technologieën versterken. Innovatie en educatie zijn de kernwoorden voor het partnerschap.

Op de H20 campus wordt jong talent opgeleid in de wereld van games, Esports (electronic sports) en creatieve technologie. Binnen de campus begeeft zich ook de Rabobank Esports Stadium, dit is de eerste en grootste permanente Esports evenementenlocatie van de Benelux.

Nieuwe high end virtual streaming studio

Op dit moment worden de eerste concrete stappen genomen om de samenwerking vorm te geven. In het Rabobank Esports Stadium wordt door de medewerkers van Faber een nieuwe high-end virtual streaming studio gebouwd. De nieuwe studio is voorzien van de modernste technieken, waardoor er voor klanten een oneindig aanbod aan innovatieve mogelijkheden ontstaat om vanuit de studio producties te laten plaatsvinden. Online, interactief, hybride, streaming, de mogelijkheden zijn talrijk en de visuele ervaringen zijn indrukwekkend. Dé plek om als bedrijf een online event te organiseren. Van een productlancering, een webinar tot inspiratie sessie.

Jonge mensen opleiden staat centraal

Zowel Faber Audiovisuals als H20 Esports Campus verbinden hun innovatie en creativiteit al nadrukkelijk aan opleiden en onderwijs. De bestaande opleidingstrajecten worden optimaal gecombineerd en versterken elkaar. De ingebrachte expertise van beide partijen genereert een nog betere aansluiting tussen opleiding en hedendaagse praktijkbehoefte. Innovatieve technieken als streaming, Unreal Engine, Augmented Reality en Virtual Reality worden gebruikt in Esports en Gaming, maar ook binnen de event technologie. De vele mogelijkheden ten aanzien van het werken in de event technologie komen door de koppeling van de expertise van beide bedrijven nog beter naar voren binnen de verschillende opleidingen.

Volgens Matthijs Vink van H20 Esports Campus Amsterdam zorgt het uitgebreide partnership met Faber voor een geweldige innovatie binnen de H20 Campus. “Een innovatie gebaseerd op VR en AR technologie die zowel toepasbaar is voor TV, streaming als Gaming en Esports. Doel is om een toegevoegde waarde te bieden aan partijen die een unieke kijkervaring willen bieden aan hun fans, klanten en relaties. Samen met Faber gaan wij ook jongeren en geïnteresseerden opleiden. Studenten worden opgeleid in de nieuwste technologieën en op die manier voorbereid op de banen van de toekomst, in zowel broadcasting als Gaming en Esports.”

Cees Jan Faber, ceo van Faber Audiovisuals onderschrijft dit. “De jeugd heeft de toekomst. In de nieuwe wereld van technologische ontwikkelingen hebben we jong talent nodig. De technieken van Esports en Gaming sluiten perfect aan bij de huidige ontwikkelingen in de event technologie. De mogelijkheden voor banen in deze sector zijn nog te onbekend bij studenten. Daar willen we graag verandering in brengen. Jongeren enthousiast maken voor dit prachtige vakgebied. Daarnaast is de studio in een innovatieve omgeving als de H20 Campus, een fantastische venue om klanten mee te kunnen bedienen.“

Wil je graag meer informatie over het organiseren van een online event in onze nieuwe studio? Klik dan hier!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up to date over Faber Audiovisuals, innovaties en nieuws uit de branche.

De meest indrukwekkende visuele ervaring.
Met afstand.

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.