nieuws

Grensverleggende augmented visuals in SBS6 show DanceSing

datum
31 januari 2019
auteur
Faber
Augmented visuals in SBS6 show DanceSing

Uniek, indrukwekkend en spectaculair. Superlatieven schieten eigenlijk tekort bij het zien van de nieuwe SBS6 show DanceSing. De show, waarin talenten zowel in dans als zang moeten uitblinken, is sinds donderdag 10 januari te zien op SBS6. Producent Talpa contracteerde Univate en Faber Audiovisuals voor de realisatie van het ambitieuze programmaconcept. Zowel technisch als creatief werd ingezet op internationaal topniveau.

Uniek
“Op twee aspecten is sprake van spectaculaire innovaties: volledige interactiviteit tussen de werkelijke studio en de virtuele wereld. En real time content”, legt Jasper Steenkamp van Univate uit. Zijn team creëerde de content en visuele concepten voor de televisieshow, waarin zusterbedrijven NEP The Netherlands de augmented reality techniek verzorgde en Faber Audiovisuals alle LED-video- en AV-faciliteiten leverde. “In deze productie is de augmented laag van de virtuele studio die we over het werkelijke decor leggen niet langer statisch.

Alle visuals bewegen mee en zijn in meer of mindere mate interactief. Dat is op deze schaal nog niet eerder toegepast.” Dit effect wordt bereikt door een aantal studiocamera’s te koppelen aan het gecreëerde virtuele decor. “Juist in dit programmaconcept, waarin het draait om show en dans, werkt deze baanbrekende visuele techniek perfect.” Zo treden de deelnemers ogenschijnlijk op met professionele dansers, die in werkelijkheid eerder op beeld zijn opgenomen en in de uitzending in het decor worden geprojecteerd. “Die scenes zijn met green screen techniek al in het najaar van 2018 in onze eigen studio in Hoofddorp opgenomen.”

Real time
Een andere onderscheidende innovatie is het gebruik van real time content in de productie van DanceSing. Steenkamp: “We hebben kunnen werken met state of the art software in combinatie met een eigen ontwikkelde workflow voor de augmented content. Waar we tot voor kort voor elke animatie of video, ook na een minieme aanpassing, eerst weer opnieuw moesten renderen, is dat nu verleden tijd.

We kunnen on the fly aanpassen, zonder lang te hoeven wachten. Dat scheelt echt heel veel tijd. En zeker in producties als DanceSing, waarin volop digitale content wordt ingezet. Het enige wat je gelukkig nog nodig hebt zijn de design skills om de animatie of het beeld echt mooi te maken.

Talentenjacht
Johnny de Mol en Romy Monteiro presenteren DanceSing, waarbij deelnemers zowel moeten kunnen zingen als dansen. Gordon en Trijntje Oosterhuis beoordelen de zangkunsten, Timor Steffens en Kenzo Alvares de danskunsten. De show wordt elke donderdagavond uitgezonden door SBS6. De winnaar van DanceSing krijgt de ultieme kick-start voor een internationale droomcarrière.

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.