nieuws

Faber Audiovisuals B.V. neemt Univate B.V. over

datum
14 juni 2018
auteur
Faber
Faber Audiovisuals B.V. en Univate B.V.

Faber Audiovisuals heeft het in Hoofddorp gevestigde bedrijf Univate, ontwerpers en ontwikkelaars van interactieve content en de technische realisatie daarvan, overgenomen.

Deze expertises zijn een perfecte aanvulling op het huidige palet aan dienstverlening en faciliteiten van Faber, waardoor opdrachtgevers en relaties nog beter bediend kunnen worden.

Cees Jan Faber, CEO bij Faber: “Vanuit de markt wordt de vraag voor het leveren van creatieve, interactieve content en innovatieve technische oplossingen steeds actueler. Met Univate kunnen wij deze vraag nu perfect invullen. We kunnen onze opdrachtgevers helpen bij het creëren van deze content voor onder andere virtual reality en augmented reality toepassingen.”

De kiem voor de overname werd twee jaar geleden gelegd met een succesvolle samenwerking voor de kick-off van de winterprogrammering van een televisiestation. Cees Jan: “Wij zochten een partij om interactieve content te creëren en uit te werken. De samenwerking met Univate beviel zeer goed en een groot aantal samenwerkingen volgde. Dat ook zij enkel genoegen nemen met de beste kwaliteit en net als wij continu bezig zijn met innovatie, sluit mooi aan bij de kernwaarden van Faber Audiovisuals.”

Met de verkoop aan Faber heeft Univate een ambitieuze en gedreven nieuwe eigenaar gekregen, die internationale accounts faciliteert. Jasper Steenkamp, oprichter van Univate: “De overname door Faber is voor ons interessant omdat wij ons nu volledig kunnen focussen op innovatieve software en content en dit op grote schaal samen met een technisch sterke partij kunnen gaan doen. Ik zie deze ontwikkeling als stimulans voor nieuwe mogelijkheden: op een steeds creatievere manier naar beeld kijken en dingen bedenken die nog niet eerder zijn ontwikkeld. De overname door Faber biedt ons de slagkracht om deze toekomstvisie vorm te geven. Univate blijft haar onafhankelijkheid behouden. In de dagelijkse bedrijfsvoering zullen geen veranderingen plaatsvinden.

Nieuwsbrief ontvangen?
Ontvang updates over nieuwe producten, recente projecten en nieuws.

Nieuwsbrief (23)

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.